Levandulová pleťová maska

Publikováno: 09.05.2023

lžíci sušené, rozdrobené levandule (květů),

10 ml horkého mléka (nejlépe plnotučného),

20 g rýže (nevařené),nebo rýžové mouky.

Nejprve sušenou rozdrobenou levanduli dáme do hrnečku a zalijeme horkým mlékem. Nevaříme, jen necháme stát, dokud se mléko nenasákne do bylinky. Mezitím rozdrtíme, umeleme nebo rozmixujeme rýžová semínka na prášek tak, aby byl co nejjemnější – pokud je necháte hrubší, nevadí, ale výsledkem bude spíš peeling než maska. (Vyrobit si samozřejmě můžete obojí a jejich použití pravidelně střídejte.)

Jakmile vychladne mléko s levandulí, tak do něj postupně přisypáváme prášek z rýže a důkladně promícháme.

Masku používáme nejlépe ihned: naneseme na obličej, necháme 15–20minut působit, poté smyjeme vlažnou vodou a můžeme ošetřit krémem podle typu pleti.

Jinak nám maska vydrží v chladničce maximálně 3 dny, poté je lepší vyrobit si novou. Proto raději nikdy nevyrábějte velké množství masky najednou

Pokud budete levandulovou masku používat budete mít pleť jemnější, jasnější, krásně pročištěnou a oživenou. I drobné vrásky budou méně viditelné.


Prosím vezměte na vědomí, že nenesu a odmítám odpovědnost za jakékoliv nepříznivé účinky produktů vyrobených podle navrhovaných receptů, protože pokožka každého z nás je individuální. Recepty jsou čistě k inspiraci a je věcí každého z vás, zda si podle nich vyrobí vlastní produkty.